Zoeken

Frankrijk: Marokkaan cel in voor negeren ministerieel besluit

12 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

Een 35-jarige Marokkaan is in het noorden van Frankrijk tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het niet naleven van een ministerieel besluit. De man, die naar Marokko wil terugkeren, had de verplichting om in een door de autoriteiten bepaald gebied te verblijven.

La Voix du Nord schrijft dat de dertiger een bekende is van de Franse politie en justitie. Hij werd in het verleden al acht keer veroordeeld voor diefstal, vernieling, doodsbedreigingen, marteling, geweld en zelfs moord. Hiervoor zat hij een gevangenisstraf van 16 jaar uit.

Lees ook: Marokkaan met machete aangevallen in Frankrijk

Na op 30 augustus de gevangenis te hebben verlaten om in een opvangtehuis te verblijven, werd hem via een ministerieel besluit te kennen gegeven dat hij in de stad Valenciennes moest verblijven en zich elke ochtend om 9 uur op het politiebureau moest melden. Hij wordt namelijk als "een gevaar voor de nationale veiligheid" beschouwd. De man weigerde zich echter aan het ministerieel besluit te houden en werd opnieuw gearresteerd.

Lees ook: Slachtoffer racistische aanval aangeklaagd in Frankrijk

Bij zijn arrestatie bleek de dertiger onder invloed te zijn van cannabis. Ook had hij 1,5 gram hasj bij zich. Hij stelt het slachtoffer te zijn van vervolging en het ministerieel besluit te hebben ondertekend terwijl hij niet kan lezen of schrijven. "Ze hebben met niets uitgelegd. Ik heb 16 jaar in de cel gezeten voor moord, laat me met rust", verklaarde hij voor de rechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team