Zoeken

Voormalige Marokkaans atleet veroordeeld voor doodsbedreigingen

4 oktober 2021 - 17:00 - Wereld

©

Een voormalige Marokkaanse vijfkampatleet is via een spoedprocedure door de rechtbank van Carcassonne in Frankrijk tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens "herhaalde doodsbedreigingen" tegen zijn ex-vrouw en haar familie.

De feiten vonden op 25 september plaats in de Franse stad. "Ik ga je ogen uittrekken. Ik ga je vermoorden, jij en jouw familie", verklaarde Hicham aan zijn ex-vrouw na haar op straat te hebben tegengehouden. Agenten werden ter plaatse gestuurd en arresteerden de voormalige atleet.

Lees ook: Spanje: Marokkaan riskeert 2 jaar cel voor bedreigen homokoppel

L’Indépendant bericht dat de rechtbank toen zijn voorlopige inhechtenisneming had bevolen. Hij verscheen op 30 september voor de rechter via een spoedprocedure en verklaarde in de rechtbank dat hij spijt had van zijn uitspraken. De dertiger werd aangeklaagd voor de "niet-naleving van een contactverbod" met de moeder van zijn kinderen, en "herhaalde doodsbedreigingen" tegen haar.

Het slachtoffer had onlangs een scheidingsprocedure gestart, wat de atleet weigert te accepteren. De situatie is moeilijk voor het gezin. "Mijn kinderen zijn hier het slachtoffer van. Het is niet normaal dat ze dit meemaken. Ik hou me al zes maanden schuil in hotels, maar hij vindt me steeds terug", zegt de vrouw. "Mijn cliënte kan dit niet meer aan. Ze wil enkel een normaal leven leiden, zonder steeds te moeten kijken of hij haar volgt. Hij is nooit gestopt met haar te volgen. Mijn cliënte wil niet meer bang zijn om verkracht te worden, te sterven of dat hij haar kinderen meeneemt", zegt de advocate van het slachtoffer.

Lees ook: Fundamentalisme-expert Fadila Maaroufi met de dood bedreigd in België

Volgens de defensie van de verdachte wenst de dertiger "enkel zijn kinderen te zien". Een uitleg die niet overtuigde. De atleet werd tot 12 maanden gevangenisstraf waarvan 6 met probatie-uitstel van twee jaar veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team