Zoeken

Drugs in Frankrijk: rechercheur wil Marokko onder druk zetten

19 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

Een rechercheur van de Franse antidrugspolitie stelt dat de cannabis die in de Franse stad Marseille wordt verkocht, uitsluitend uit Marokko komt. Hij pleit er daarom voor de strijd tegen de drugshandel "bij de bron" te beginnen.

"Iedereen weet dat het van ginder (Marokko nvdr) komt, dus waar wachten we op? Het is goed om oorlog te voeren tegen drugs, maar als we niet bij de bron gaan kijken, dient het voor niets... en is het enkel publiciteit. Als we het probleem echt willen oplossen, dan moeten we de grenzen sluiten, het is een diplomatieke kwestie", verklaarde de rechercheur op voorwaarde van anonimiteit, tegenover France Info.

Lees ook: Drugssmokkelaars uit Marokko door strandgangers overmeesterd in Spanje (video)

Om een einde te maken aan de smokkel van drugs, pleit de rechercheur ook voor een constante politieaanwezigheid bij gebouwen. "Als we oorlog willen voeren, dan moeten we daar de middelen voor vrijmaken. Een eenheid van de CRS inzetten, heel het jaar door, overdag en ’s nachts, 365 dagen per jaar, 24 uur op 24, in elke probleemwijk, en er zullen geen netwerken meer zijn, geen dealers. Vandaag zetten we CRS-agenten in van 10 uur tot 16 uur, en om 16 uur, wanneer ze vertrekken, openen de verkooppunten...", aldus de politieman die al zeven jaar in moeilijke wijken in het noorden van Marseille werkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team