Zoeken

Marokkaan doet aangifte tegen baas PSG wegens poging tot ontvoering

13 juli 2023 - 11:00 - Sport

©

De Marokkaanse Hicham Karmoussi, voormalig butler van de voorzitter van de Franse voetbalclub PSG, Nasser Al-Khelaifi, diende op 28 juni een klacht in bij de openbare aanklager in Parijs voor "poging tot ontvoering" en "afpersing".

In zijn klacht beweert Hicham Karmoussi onder enorme druk te hebben gestaan omdat hij verdacht werd van het bezit van gevoelige informatie over zijn voormalige baas, meldt Libération. Hij "wil met name de omstandigheden aanklagen waarin hij een overeenkomst heeft getekend om de vrijlating van Tayeb Benabderrahmane mogelijk te maken, die toen in Qatar werd vastgehouden", meldt zijn advocaat, Antoine Ory, in een verklaring.

Lees ook: Achraf Hakimi op radar Engelse clubs, PSG eist hoge prijs

Na twintig jaar in dienst te zijn geweest van de voorzitter van de Parijse club, werd Hicham Karmoussi in de zomer van 2020 ontslagen. Hij diende ook een klacht in wegens medeplichtigheid aan een poging tot ontvoering, omkoping van een openbare functionaris, criminele samenzwering en schending van de privacy. Volgens een woordvoerder van Nasser Al-Khelaïfi is de clubvoorzitter "slachtoffer" van een "zielig lastercampagne". "We kijken uit naar de afsluiting van de zaak", voegde hij eraan toe.

Sinds januari onderzoekt de Franse justitie een zaak van willekeurige arrestatie en ontvoering. De Frans-Algerijnse lobbyist Tayeb Benabderrahmane beweert in januari 2020 in Qatar te zijn gearresteerd en zes maanden te zijn vastgehouden omdat hij belastende documenten over Nasser Al-Khelaïfi zou bezitten. Hij beweert in november 2020 toestemming te hebben gekregen om Qatar te verlaten, nadat hij onder huisarrest was geplaatst en gedwongen was een geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen met betrekking tot deze documenten (een mobiele telefoon, een harde schijf en een USB-stick) die Hicham Karmoussi hem in 2018 zou hebben toevertrouwd.

Lees ook: Achraf Hakimi: "In Marokko krijg ik meer vertrouwen dan bij PSG"

Op 6 juni jongstleden werden het kantoor van de burgemeester van het zevende arrondissement van Parijs, Rachida Dati, het advocatenkantoor van Olivier Pardo die de verdediging van Benabderrahmane verzorgde, en dat van Francis Szpiner en Renaud Semerdjian, de advocaten van Nasser Al-Khelaïfi, doorzocht. Vorige week werd ook het huis van de baas van PSG doorzocht. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team