Zoeken

Achraf Hakimi voor de rechter

8 december 2023 - 20:00 - Sport

©

Achraf Hakimi stond vrijdagochtend voor de rechter in verband met een aanklacht van verkrachting tegen hem. De Marokkaanse international en Paris Saint-Germain-speler, die de beschuldigingen blijft ontkennen, werd in de rechtbank geconfronteerd met de aanklaagster.

Hakimi was vrijdag als gevolg afwezig op de training van PSG, wat de club in een verklaring toeschreef aan "persoonlijke redenen". Desondanks bevestigde PSG-coach Luis Enrique dat de Atlas Leeuw beschikbaar zou zijn voor de Ligue 1 wedstrijd tegen Nantes.

Lees ook: Ex-vrouw Achraf Hakimi, Hiba Abouk, klaar voor nieuwe relatie

De confrontatie vond plaats in de rechtbank van Nanterre, nabij Parijs. Het verzoek om een directe confrontatie met de aanklaagster was aanvankelijk ingediend door Hakimi’s verdediging aan het begin van het onderzoek. De beschuldigingen dateren van 3 maart, toen een 24-jarige vrouw aangifte deed van verkrachting, bewerend dat het incident plaatsvond op 25 februari, de dag voor een PSG-OM wedstrijd.

Lees ook: Nieuwe vriendin voor Achraf Hakimi?

De jonge vrouw deed melding van een vermeende seksuele aanval op het politiebureau van Nogent-sur-Marne, maar weigerde een officiële klacht in te dienen. Desondanks werd er een onderzoek geopend en nam de openbare aanklager van Nanterre het dossier in behandeling. Hakimi, die onder gerechtelijk toezicht staat zonder reisverbod, ontkent stellig de beschuldigingen. De aanklaagster beweert dat ze tegen haar wil werd gekust en digitaal gepenetreerd ondanks haar verzet. De advocaten van Hakimi stellen dat er sprake is van een poging tot afpersing.

Bladna.nl