Zoeken

Achraf Hakimi slachtoffer van afpersing?

4 maart 2023 - 20:00 - Sport

©

Achraf Hakimi heeft via zijn advocaat gereageerd op zijn inverdenkingstelling voor verkrachting. Een 24-jarige vrouw beschuldigt de Marokkaanse international ervan haar te hebben aangerand op 25 februari bij hem thuis in Boulogne-Billancourt, maar zijn advocaat spreekt van een poging tot afpersing.

"Bij zijn verhoor, dat op zijn uitdrukkelijke verzoek werd afgenomen, heeft Achraf Hakimi de beschuldigingen tegen hem krachtig ontkend", aldus zijn advocaat Fanny Colin in een persbericht. "De inverdenkingstelling die op dit verhoor volgde, is een verplichte stap voor iedereen die van verkrachting wordt beschuldigd en biedt eindelijk de mogelijkheid aan de heer Hakimi om zich te verdedigen door hem een groot aantal rechten te geven, in de eerste plaats het recht om kennis te nemen van het dossier."

Lees ook: Achraf Hakimi van verkrachting beschuldigd

Na enkele uren van verhoor zei ze dat het vermeende slachtoffer "weigerde aangifte te doen, weigerde zich aan enig medisch of psychologisch onderzoek te onderwerpen en weigerde te worden geconfronteerd met Achraf Hakimi, terwijl de beschuldiging uitsluitend berust op haar woorden." "Ik concludeer uit de bewijzen die in handen zijn van de gerechtelijke politie, dat de heer Hakimi in deze zaak het slachtoffer is geweest van een poging tot afpersing", besloot ze.

Lees ook: Achraf Hakimi en Hiba Abouk uit elkaar na beschuldiging van verkrachting?

Rachel-Flore Pardo, de advocaat van het vermeende slachtoffer, heeft aangegeven dat haar cliënte ervoor heeft gekozen om zich tot justitie te wenden "en zich enkel voor haar zal uitspreken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team