Zoeken

Achraf Hakimi: "In Marokko krijg ik meer vertrouwen dan bij PSG"

6 december 2022 - 11:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Achraf Hakimi bereidde zich de afgelopen dagen met de Atlas Leeuwen voor op de confrontatie met Spanje in de ronde van 16 van het WK. Vooraf sprak de verdediger over het verschil tussen zijn rol bij de nationale ploeg en zijn rol bij PSG.

Achraf Hakimi wordt beschouwd als één van de beste in zijn positie in Europa, maar in Parijs is hij op de achtergrond geraakt in een zee van sterren met zeer grote ego’s. "In Parijs zijn er geweldige spelers, zoals hier. Maar met Marokko heb ik meer belang in het spel, ik raak de bal meer aan, ze geven me een comfortabele plaats. In Parijs is het heel anders. Soms ren je en krijg je de bal niet. Hier proberen ze me te vinden, ze weten hoe belangrijk ik aanvallend en verdedigend kan zijn. Ze hebben veel vertrouwen in mij en dat probeer ik terug te geven”, aldus Hakimi aan Marca.

Lees ook: FIFA prijst medeplichtigheid Hakimi en Ziyech

De 24-jarige speler is samen met Hakim Ziyech één van de technische leiders van het Marokkaans elftal in dit WK. Hakimi is dus veel belangrijker bij de Atlas Leeuwen dan bij de club uit de Franse hoofdstad. En natuurlijk is de inwoner van Madrid daar niet zo blij mee. Het WK is een kans om PSG te laten zien dat hij een speler is met een enorm potentieel, dat slecht wordt benut.

Lees ook: Achraf Hakimi: "Mijn moeder was schoonmaakster, mijn vader een straatverkoper"

Gekwalificeerd met Marokko voor de achtste finale van het WK, speelt de rechtsback vandaag tegen het land waar hij is geboren en getogen. Een dubbele druk voor de speler die Marokko verkoos boven Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team