Zoeken

Marokkaan aan hoofd wereldwijde toeleveringsketen Boeing

24 december 2022 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaan Ihssane Mounir, voorheen senior vicepresident verkoop en marketing, is gepromoveerd tot senior vicepresident van de wereldwijde toeleveringsketen van Boeing.

Boeing geeft de verkoopleider, die de Amerikaanse vliegtuigbouwer de afgelopen jaren door twee grote crises hielp leiden, de opdracht om toezicht te houden op de versnipperde wereldwijde toeleveringsketens nu de luchtvaartindustrie vecht om aan de heroplevende vraag naar vliegtuigen te voldoen.

Lees ook: Hajir, van caissière tot hoogste baas bij Action

De vliegtuigbouwer heeft enkele wijzigingen aangebracht in de wereldwijde toeleveringsketen om "de stabiliteit en voorspelbaarheid van zijn leveranciersketen en productielocaties" te vergroten. Naast Ihssane Mounir zijn er nog andere benoemingen gedaan, die in 2023 in werking zullen treden, aldus Boeing in een persbericht.

Lees ook: Topvrouw Ilham Kadri brak doorheen drie glazen plafonds

Ihssane Mounir kwam in 1997 bij Boeing in dienst als senior ingenieur aerodynamica. Tijdens zijn ongewoon lange periode van zes jaar als verkoopleider, hielp hij Boeing door de dubbele crisis van fatale crashes die leidden tot het aan de grond houden van de 737 MAX, en de Covid-19 pandemie, een periode waarin rivaal Airbus SE naar voor kwam als grootste vliegtuigbouwer in aantal leveringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team