Zoeken

Hakim Ziyech drukte stempel op Marokkanen in 2022

4 januari 2023 - 13:00 - Marokko

©

Een in Marokko gehouden peiling om de persoonlijkheid of instelling van 2022 te kiezen, resulteerde in een lijst met onder meer Hakim Ziyech, Walid Reggragui en Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond.

Persagentschap MAP hield een peiling onder 300 journalisten. Walid Regragui werd geselecteerd omdat hij de Atlas Leeuwen naar de halve finales van het WK 2022 in Qatar leidde en in mei 2022 met Wydad Casablanca de African Football Champions League en de Marokkaanse kampioenstitel won.

Lees ook: WK 2022: Hakim Ziyech schenkt premies aan goed doel

In het geval van Hakim Ziyech zijn de redenen voor de keuze anders, ook al presteerde hij goed tijdens het WK. De middenvelder van Chelsea is vooral gekozen vanwege zijn werk voor behoeftige gezinnen en goede doelen. Zo zou hij zijn premies altijd aan arme gezinnen hebben gegeven.

De enquête werd uitgevoerd in zes verschillende categorieën. In de categorie "Politiek en bestuur" werd Faouzi Lekjaa geselecteerd voor zijn goed bestuur op het gebied van overheidsfinanciën en het Marokkaanse voetbal. In de categorie "Economie en Financiën" kreeg Bank Al Maghrib de titel "instelling van het jaar 2022" voor haar inspanningen in weerwil van de wereldwijde economische situatie.

Lees ook: Mohammed VI in top 10 meest invloedrijke moslims ter wereld

De Marokkaanse producer Nadir Khayat alias RedOne, werd in de categorie "Kunst en Cultuur" uitgeroepen tot "Persoonlijkheid van het Jaar" voor het produceren van de vier officiële liedjes voor het WK voetbal in Qatar. Op het gebied van "Media, Communicatie, Internet en Sociale Netwerken" ging de titel "Persoonlijkheid van het Jaar" naar de Marokkaanse YouTuber Ihssane Benalluch. Zij won de prijs voor "Beste Influencer" op social media in de Arabische wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team