Zoeken

Burgemeester Tanger onder vuur

15 december 2022 - 17:00 - Marokko

©

Burgemeester Mounir Laymouri (PAM) wordt door vijf oppositie- en meerderheidspartijen in de gemeenteraad van Tanger opgeroepen om onmiddellijk af te treden. Zij hebben zich reeds tot de Wali van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima gewend.

Laymouri wordt ervan beschuldigd het stadhuis naar een impasse te hebben geleid door twijfelachtige deals te maken. Naar verluidt heeft de burgemeester zijn verwanten aan het hoofd van bepaalde commissies geplaatst en andere benomeingen geblokkeerd. Deze houding belemmert volgens de protesterende raadsleden "de goede werking van verschillende belangrijke diensten van het stadsbestuur van Tanger", aldus het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Tanger heeft flinke schuld bij Spaanse stad

De bewindsman zou zich sinds zijn verkiezing intolerant hebben gedragen, wat heeft geleid tot "botsingen tussen raadsleden en de voorzitter", aldus dezelfde bron. De demonstranten presenteerden een lijst met vermeende grieven aan de Wali. Het gaat om sanitaire voorzieningen, straatverlichting en openbaar vervoer, die volgens hen de plaatselijke ontwikkeling belemmeren. Ze stellen ook dat tijdens de ambtstermijn van de burgemeester "het gevaar bestaat dat de situatie zal escaleren en de spanningen binnen de gemeenteraad zullen blijven toenemen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team