Zoeken

Marokkaan in Frankrijk tot 6 jaar cel veroordeeld voor drugskonvooi

13 september 2017 - 11:30 - Wereld

©

De rechtbank van Nancy in Frankrijk heeft een Marokkaan tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn deelname aan een go-fast drugskonvooi.

Volgens l’Est Républicain werd Abderrahmane Gahar in juni vorig jaar bij de tolpoorten van Colombey-les-Belles met maar liefst 360 kilo drugs in zijn Citroën C4 betrapt. De politie had een anonieme tip binnengekregen over de smokkel. De drugskoerier probeerde te vluchten, tevergeefs.

Voor de rechter vertelde Abderrahmane Gahar dat concurrenten van zijn werkgever de anonieme tip aan de politie gaven. « Ik had een wapen op een meter van me liggen. Ik weet niet wat er met me gebeurde. Ik accelereerde ». Hij eindigde met zijn voertuig met lekke banden in een sloot en vluchtte te voet weg maar werd een half uur later door de politie teruggevonden.

Gahar stelt slechts een koerier te zijn. Hij zou 10.000 euro krijgen om de drugs met een waarde van 670.000 euro te vervoeren. De procureur oordeelde echter dat Gahar een internationale drugshandelaar is en niet enkel een koerier.

In dezelfde zaak kreeg een medeplichtige drie jaar celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. De twee zullen ook een douaneboete van 695.000 euro moeten betalen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team