Zoeken

Spanje rolt drugsnetwerk geleid door Marokkaan op

6 oktober 2017 - 19:00 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft donderdag de ontmanteling aangekondigd van een internationaal drugsnetwerk. De organisatie werd door een Marokkaan geleid. 28 mensen werden gearresteerd.

De antidrugsactie werd in samenwerking met de Franse politie uitgevoerd en leidde tot de inbeslagneming van 5,21 ton cannabis, ruim 300 kilo hasj, 500.000 euro, wapens, drie vrachtwagens en 19 auto’s. De totale waarde van de in beslag genomen goederen bereikt 10 miljoen euro.

Volgens de Guardia Civil werd het netwerk “door een individu van Marokkaanse afkomst in Fuengirola” geleid. De leden van de criminele organisatie die werden gearresteerd hebben de Spaanse, Franse, Nederlandse of Marokkaanse nationaliteit.

Een onderzoek naar het netwerk was in 2016 gestart nadat de veiligheidsdiensten in de provincie van Granada criminele activiteiten van een drugsnetwerk met vestigingen in andere Spaanse regio’s en in Frankrijk op het spoor kwamen.

De Guardia Civil stelt dat een onderzoeksteam werd opgericht in samenwerking met de Franse antidrugspolitie OCTRIS nadat duidelijk werd dat het netwerk op internationaal niveau actief was.

Begin augustus had de Spaanse politie al een grote drugssmokkel opgerold en 2,5 ton hasj afkomstig uit Marokko in beslag genomen. Zeven Spanjaarden en Marokkanen waren toen in Cartagena, Cadiz, Malaga en Girona gearresteerd en meerdere voertuigen in beslag genomen. De politie deed ruim een jaar lang onderzoek naar het netwerk na een auto met 470 kilo drugs te hebben onderschept.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team