Zoeken

Marokkaan veroordeeld voor drone-aanval op Camp Nou

27 oktober 2022 - 23:00 - Wereld

©

Mohammed Yassine Amrani is een Marokkaanse jihadistische aanhanger die wordt beschuldigd van een poging tot een terroristische aanslag op Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Hij is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens jihadistische zelf-indoctrinatie. Hij heeft de misdaad bekend en een deal gesloten met het Openbaar Ministerie.

De verdachte had geprobeerd tijdens de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid een terroristische aanslag te plegen in Camp Nou met een drone geladen met explosieven. Nadat hij de misdaad maandag tijdens zijn proces had toegegeven, heeft het Openbaar Ministerie de beschuldiging van lidmaatschap van een terroristische organisatie ingetrokken. Hierdoor kon hij negen jaar gevangenisstraf ontlopen, meldt La Razón.

Lees ook: Spanje beveelt uitwijzing invloedrijke Marokkaan

In zijn verklaring aan de Guardia Civil na zijn arrestatie had Mohammed Yassine Amrani al bekend dat hij via sociale netwerken was benaderd door een man genaamd Mohamed Nadir. Deze woont in Irak en had hem geronseld om zich aan te sluiten bij jihadistische groeperingen. In de aanklacht stelt het Openbaar Ministerie dat de verdachte na een gedragsverandering in maart 2020 door leden van Daesh was gerekruteerd om deze terroristische aanslag op Camp Nou uit te voeren.

De verdachte heeft zich volgens het Openbaar Ministerie op 29 maart van datzelfde jaar aangesloten bij de jihadistische ideologie en kreeg toestemming om in conflictgebieden terroristische aanslagen te plegen of als martelaar te sterven. Voor deze opdracht was hij door Daesh getraind in het gebruik van drones en had hij een "jihadistische zelftraining" gevolgd.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse jihadisten gearresteerd

Yassine Amrani wisselde regelmatig informatie uit met aanhangers van Daesh. Na zijn aanhouding werden op zijn mobiele telefoon 8273 berichten gevonden, waaronder berichten over aanslagen, publicaties en propaganda van Daesh. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens jihadistische zelf-indoctrinatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team