Zoeken

Marokkanen in Spanje doodgestoken om drugs

14 maart 2022 - 20:20 - Wereld

©

De Guardia Civil heeft in Murcia een Marokkaan opgepakt die ervan wordt verdacht tijdens een ruzie twee van zijn landgenoten te hebben neergestoken. De gewelddadige vechtpartij tussen de drie mannen zou het gevolg zijn geweest van drugs- en schuldproblemen.

"De betrokkenen zijn criminelen met een strafblad in verband met seksueel geweld, mensenhandel en drugs. Mounir, 44, en Abdelkader, 38, beiden Marokkaan, werden veroordeeld voor verkeersovertredingen, bedreigingen, mishandeling en drugshandel. De 41-jarige Abdelaziz heeft een strafblad met onder meer bedreigingen, mensenhandel en afranselingen", vertelden bronnen die bekend zijn met het onderzoek aan El Español.

Lees ook: Meerdere arrestaties voor moord op Marokkaan in Spanje

Volgens de speurders "gingen Mounir en Abdelkader naar Abdelaziz om een schuld te innen. Er ontstond een bloedige vechtpartij, waardoor de buren werden gealarmeerd en de politie belden". Toen vier politieagenten ter plaatse kwamen in de Santa Obdulia-straat, zagen zij hoe hoofdverdachte Abdelaziz, Mounir, die al ernstig gewond was aan zijn nek, nog steeds bedreigde met een mes. De agenten slaagden erin Abdelaziz te overmeesteren en probeerden het slachtoffer eerste hulp te verlenen om het bloeden te stelpen tot aankomst van de hulpdiensten.

Lees ook: Marokkaan in Spanje in kritieke toestand na mes-aanval

Politieagenten ontdekten toen het levenloze lichaam van Abdelkader in de flat. Volgens dezelfde bronnen stierf hij nadat Abdelaziz hem in het hart had gestoken. Mounir en Abdelaziz liepen ernstige verwondingen op en werden met spoed naar het Santa Lucia ziekenhuis in Cartagena gebracht. Later diezelfde dag werd de 41-jarige Abdelaziz in bewaring gesteld. De 44-jarige Mounir overleed enkele uren na zijn opname in het ziekenhuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team