Zoeken

Marokkaan die zichzelf, baby en vrouw in brand wilde steken wordt uitgezet

22 maart 2023 - 17:00 - Wereld

©

De politie heeft een Marokkaanse man gearresteerd die zichzelf, samen met zijn vrouw en hun pasgeboren baby, had opgesloten in een kamer van het ziekenhuis Son Llàtzer in Palma en ermee dreigde zichzelf en de hele kraamafdeling in brand te steken. Inmiddels hebben de autoriteiten de baby bij het echtpaar weggehaald en is een uitzettingsprocedure gestart tegen de 31-jarige man naar Marokko.

De Marokkaan dreigde afgelopen vrijdag zichzelf, samen met zijn vrouw, baby en "de hele kraamafdeling in brand te steken". De politie stuurde een onderhandelaar naar de Marokkaan, die er na ruim een uur in slaagde om hem ervan te overtuigen zijn plan op te geven. Dankzij het snelle ingrijpen van de nationale politie werd het ergste voorkomen, meldt Ultima Hora.

Lees ook: Valselijk beschuldigde Marokkaan moet Frankrijk verlaten

De gebeurtenissen vonden plaats nadat de Marokkaanse man, van wie de vrouw net was bevallen, vernam dat de voogdij over het kind hem ontnomen zou worden vanwege zijn betrokkenheid bij meerdere ernstige zaken. Het koppel ontkent de beschuldigingen en stelt dat de autoriteiten de baby van hen hebben afgenomen en de man naar Marokko willen uitzetten. "Alles wat is gezegd en gepubliceerd in de pers is een leugen. We hebben ons nergens teruggetrokken en we hebben niet gedreigd het ziekenhuis in brand te steken. De enige waarheid is dat ik aan het bevallen was en dat er artsen met twee beveiligers kwamen om mijn baby mee te nemen. We hebben het geregistreerd en we zijn bereid om zo ver te gaan als nodig is", vertelt de ontredderde vrouw aan Ultima Hora.

Lees ook: Uitgewezen Marokkaan weigert op vliegtuig te stappen

Naast haar zat de vader van het kind, een 31-jarige Marokkaan die amper Spaans spreekt. "Ze probeerden ons vanaf het begin te misleiden. Ze vroegen ons een aantal papieren te tekenen en zouden dan mijn dochter teruggeven. Toen de dokter merkte dat mijn man haar opnam, besloot hij de kamer te verlaten en van buitenaf verder te praten. Uiteindelijk beseften we dat ze wilden dat we onze baby zouden afgeven", voegt de moeder van de baby eraan toe. "Naast het stelen van onze dochter, gaven ze mijn partner vijf dagen om het land te verlaten. Alles is in handen van mijn advocaat en de video’s zullen worden onthuld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team