Zoeken

Franse acteur aangeklaagd voor drugsongeluk, Marokkaanse passagier in hechtenis

17 februari 2023 - 16:00 - Wereld

©

De politie onderzoekt het ernstige ongeval dat de Franse acteur Pierre Palmade op 10 februari heeft veroorzaakt. De 54-jarige chauffeur en zijn twee passagiers, waaronder een Marokkaan, zijn in hechtenis genomen.

Pierre Palmade werd woensdag overgebracht naar het ziekenhuis van Melun en in een kamer geplaatst die 24 uur per dag door de politie wordt bewaakt. Hij moet door rechercheurs worden gehoord over het ernstige ongeval dat hij heeft veroorzaakt. De politie heeft hem laten weten dat hij in het ziekenhuis in hechtenis is genomen vanwege "doodslag en onvrijwillig letsel". Volgens Le Parisien zou hij eind deze week voorgeleid worden aan de rechtbank van Melun. Daar kan hij aangeklaagd en in voorlopige hechtenis worden genomen.

Lees ook: Zoon Marokkaanse miljardair veroorzaakt ongeval met Ferrari en lacht politie uit (video)

De onderzoekers trachten de oorzaak van het ongeval dat vrijdagavond plaatsvond op de RD372 in Villiers-en-Bière te achterhalen. De auto van de acteur botste op het voertuig van een gezin van Turkse afkomst dat in tegenovergestelde richting reed. Daarbij vielen vier zwaargewonden, onder wie een zwangere vrouw. Volgens een toxicologische expertise hadden de drie passagiers in het voertuig drugs gebruikt.

Pierre Palmade voelt zich "beschaamd" en "zal de gevolgen van zijn daad op zich nemen", aldus zijn zus in een verklaring. De verhoren gaan door in zijn beveiligde kamer waar alleen zijn advocaat, Céline Lasek, toegang toe heeft. De twee andere passagiers, die de benen namen na het ongeval, zijn door het parket van Melun geïdentificeerd en werden woensdag ook in hechtenis genomen, wegens "het niet verlenen van bijstand aan een persoon in gevaar". Het betreft een 33-jarige Marokkaan zonder strafblad, genaamd Mohcine E. A. en een 34-jarige man met de Franse nationaliteit, die gekend is voor drugsdelicten en naar de naam Sambou G luistert.

Lees ook: Vrouw (19) uit Boxtel komt bij ongeval in Marokko

In het voertuig dat door de Peugeot 3008 van Pierre Palmade werd geraakt zat een 38-jarige man, zijn 6-jarige zoon en een 27-jarige zwangere vrouw. De eerste twee liggen nog steeds op de intensive care. De vrouw is veilig, maar heeft haar ongeboren kind verloren. Een deskundigenonderzoek moet uitwijzen of de baby het slachtoffer is van doodslag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team