Zoeken

Marokkaan verwezenlijkt zijn ’American dream’ in de VS

21 oktober 2021 - 12:40 - Wereld

©

Otmane Benjilany is een Marokkaan die 15 jaar geleden naar Iowa in de Verenigde Staten verhuisde. Hij kon zijn daar zijn grootste droom verwezenlijken, namelijk het openen van een eigen restaurant.

Otmane Benjilany was eerst werknemer, baatte daarna een hotdogkar uit en werd uiteindelijk restauranthouder. Zijn avontuur begon 15 jaar geleden. De Marokkaan verliet Marokko voor de Verenigde Staten. Hij vestigde zich in oost Iowa. In 2009 werkte hij voltijds in een fabriek en baatte hij in het weekend een Amerikaanse hotdogkar uit.

Lees ook: Het succesverhaal van topadvocaat Mounia Benabdallah

Otmane verkocht jarenlang Marokkaanse kebabs in het centrum van Cedar Rapids vooraleer hij in 2015 zijn zaak omvormde tot een foodtruck, meldt Kcrg. Sindsdien opereert de zaak vanuit een trailer van 14 op 7 meter. Op drukke dagen werker er vier mensen binnen. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid. "Nu hebben we zo’n 2400 vierkante meter ter beschikking, dus zal er hier heel wat magie plaatsvinden," vertelt de jonge ondernemer.

Lees ook: Tawfik Amencor, van migrant tot succesvolle zanger in Spanje (video)

Otmane opent op Halloween het eerste in kebabs gespecialiseerde O’s Grill restaurant op 3911 Center Point Road NE in Cedar Rapids. Een droom die lang werd gekoesterd door de man die naar de Verenigde Staten kwam en slechts twee Engelse woorden kende: dank u en hallo. "Ik voel me erg gelukkig. Ik hoorde vaak spreken over de ’American dream’, ik wist niet wat het was, nu voel ik het en beleef ik het," zegt Otmane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team