Zoeken

Tawfik Amencor, van migrant tot succesvolle zanger in Spanje (video)

28 april 2021 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Tawfik Amencor stond afgelopen zaterdag weer op het podium van het Spaanse tv-programma "Tierra de Talento". Deze keer was de Marokkaan geen deelnemer van de talentenjacht maar gaf hij samen met zangeres India Martinez een optreden. Zo bouwt Amencor, die op 19-jarige leeftijd als illegale migrant in Sebta aankwam, aan een mooie carrière.

Waar Tawfik in het vorige seizoen nog als deelnemer in het programma te zien was, trakteerde hij de Spaanse kijkers op een duet met zangeres India Martinez. Samen brachten ze het nummer "Niño sin miedo" (kind zonder angst) ten gehore. "India Martínez hield zich aan haar belofte om met me te zingen", vertelt Tawfik aan de krant El Faro de Ceuta.

Voor Tawfik, die oorspronkelijk uit Tetouan komt, heeft het lied een speciale betekenis omdat er Arabische verzen in zitten over de worsteling van migranten die bij de Straat van Gibraltar en Sebta de zee trotseren. "Dit nummer bevat een boodschap die voor mij en voor veel mensen erg belangrijk is, over de Straat van Gibraltar, de immigranten ... over veel dingen", vertelt hij.

Tawfik kwam aan in Sebta toen hij 19 jaar oud was. Tijdens zijn verblijf in een opvangcentrum verwierf hij bekendheid in de Spaanse stad door straatoptredens. Zijn leven is in rap tempo veranderd. Hij woont nu samen met zijn vriendin in Cordoba en krijgt door zijn deelname aan "Tierra de Talento" veel voorstellen vanuit de muziekwereld. "Het programma heeft me enorm geholpen, het gaf me een enorme boost," zegt Tawfik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team