Zoeken

Marokkaan afgeslacht in Frankrijk

25 mei 2021 - 16:20 - Wereld

©

Een 44-jarige Marokkaanse man werd op 18 mei vermoord in het Franse Pont-Saint-Esprit in de Gard-regio. Twee verdachten zijn aangeklaagd voor moord.

Het lichaam van de man werd ontdekt onder een sofa die in een veld aan de rand van een spoorweg was gegooid. Vrijdag opende het parket van Nîmes een gerechtelijk onderzoek wegens moord, meldt Midi Libre. De vermeende moordenaar werd gearresteerd door gendarmes van Bagnols-sur-Cèze. De moord zou hebben plaatsgevonden tegen een achtergrond van drank en drugs in een huis dat gekraakt wordt door marginalen.

De verdachte zou zijn misdaad hebben bekend: een messteek die de keel van het slachtoffer volledig doorsneed en een geweerschot (omgebouwd als handvuurwapen) op zijn drankmaatje. Rechercheurs hebben naar verluidt beide wapens in beslag genomen. De tweede verdachte werd in hechtenis genomen voor onderzoek. Hij wordt ervan verdacht te hebben geholpen bij het verplaatsen en onder de bank verbergen van het lijk.

Op donderdag brachten de gendarmes de twee verdachten naar het gerechtsgebouw in Nîmes. Hun verhoor vond plaats in het kantoor van rechter Cohen. Het parket heeft voor de eerste verdachte een tenlastelegging wegens moord met aanhoudingsbevel geëist, en voor de tweede een tenlastelegging wegens heling en verandering van de plaats van het delict.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team