Zoeken

Marokkaan van brug gegooid in Frankrijk

22 juni 2021 - 15:00 - Wereld

©

In de Franse rivier de Rhône is vorige week het levenloze lichaam van een Marokkaanse man aangetroffen. Naar aanleiding van de tragische vondst zijn twee personen opgepakt. Ze worden ervan verdacht het slachtoffer na een woordenwisseling van een brug in Lyon te hebben gegooid.

In een verklaring van het parket van Lyon wordt vermeld dat twee personen in politiehechtenis zijn genomen op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Marokkaanse man die een week eerder van een stadsbrug in Lyon zou zijn gegooid. "Aan het einde van de hechtenis zullen de twee verdachten worden doorverwezen naar de rechtbank van Lyon, voor de opening van een gerechtelijk onderzoek naar de beschuldigingen", staat er in de verklaring.

Lees ook: Spanje: lichaam Marokkaan gevonden in irrigatiekanaal (video)

Uit de beelden van beveiligingscamera’s blijkt dat het incident waarbij de Marokkaan om het leven kwam plaatsvond in de nacht van 12 op 13 juni om 02:00 uur in het 7e arrondissement van Lyon. Volgens het dagblad Ouest France is het slachtoffer na een woordenwisseling van de Guillotière-brug geduwd. Het openbaar ministerie meldt dat de verdachten door het opsporingsonderzoek van de politie in Lyon konden worden aangehouden. Ook werd er onthuld dat het lichaam op 16 juni is gevonden en dat het gaat om een dakloze Marokkaanse man.

Mensen die getuige zijn geweest van de gebeurtenis worden door de politie van Lyon opgeroepen om zich te melden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team