Zoeken

Maroc Numeric Fund nu ook voor wereld-Marokkanen

7 januari 2023 - 07:00 - Economie

©

Maroc Numeric Fund II (MNF II) opereerde voorheen enkel met in Marokko gevestigde start-ups, maar heeft nu besloten om zich open te stellen voor wereld-Marokkanen. Dit heeft het management aangekondigd in de nieuwe investeringsstrategie.

Dit besluit werd goedgekeurd door de bestuursorganen van het fonds. Het is gebaseerd op de belangrijke bijdrage van de Marokkaanse diaspora aan het start-up ecosysteem in Marokko, aldus een persverklaring van MNF II. Marokkaanse start-ups met een hoofdkantoor in het buitenland zullen voortaan ook van de steun van het fonds kunnen gebruikmaken.

Lees ook: Google gaat Marokkaanse start-ups ondersteunen

In de verklaring staat echter dat "de startende bedrijven in kwestie ten minste één oprichter met de Marokkaanse nationaliteit onder hun stafleden moeten hebben. Zij moeten ook een filiaal in Marokko oprichten dat waarde toevoegt volgens normen die in overeenstemming zijn met de groeistrategie van de investerende onderneming".

Lees ook: Helios wil digitale transformatie in Marokko revolutioneren

MNF II werd opgericht in 2018 en heeft al met succes de ontwikkeling afgerond van zes start-ups die actief zijn op gebieden als FinTech, EdTech, LegalTech en kunstmatige intelligentie. Het fonds is de opvolger van het in 2010 gelanceerde MNF-fonds, dat in 17 startende Marokkaanse technologiebedrijven in verschillende sectoren heeft geïnvesteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team