Zoeken

Helios wil digitale transformatie in Marokko revolutioneren

23 november 2022 - 08:00 - Economie

©

Helios Investment Partners, een private equity investeringsmaatschappij die actief is in Afrika en haar hoofdzetel in Londen heeft, kondigde aan dat ze een meerderheidsbelang heeft verworven in twee datacenters in Marokko, met name Maroc Datacenter (MDC) en Kenia (IXAfrica).

Via een verklaring maakt Helios Investment Partners bekend dat de datacenters MDC en IXAfrica beide in een goede positie zitten om een centrale rol te spelen in de digitale transformatie van respectievelijk Marokko en Kenia. Ze zullen profiteren van de expertise van Helios in het bouwen van snelgroeiende, impactvolle meerlandenplatforms in Afrika.

Lees ook: Lancering 5G verloopt moeilijk in Marokko

Het in 2017 opgerichte Marokkaanse bedrijf MDC is actief in de regio Rabat, waar het een faciliteit exploiteert van 2000 m². De faciliteit "zal dienen als een belangrijke bouwsteen in een groter Helios hyperscale datacenter platform" in de metropolen Rabat en Casablanca, ten dienste van wereldwijde hyperscale klanten en binnenlandse ondernemingen," aldus Helios.

Lees ook: Nexans opent een nieuwe fabriek in Nouaceur

IXAfrica werd in 2021 in Kenia opgericht om in te spelen op de groeiende vraag naar internetconnectiviteit van de jonge en sterk geconnecteerde bevolking van het land. De strategische locatie van het bedrijf langs de Mombasa Road in hoofdstad Nairobi, biedt een onmiddellijke toegang tot vrijwel alle belangrijke bestaande infrastructuur voor internetverbindingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team