Zoeken

Prioriteiten Mohammed VI Investeringsfonds bekend

6 januari 2023 - 07:00 - Economie

©

De directeur-generaal van het Mohammed VI Investeringsfonds, Mohamed Benchaâboun, heeft zijn prioriteiten en werkmethoden uiteengezet met het oog op de uitvoering van zijn opdracht.

Het Mohammed VI Investeringsfonds heeft een maatschappelijk kapitaal van 15 miljard dirham en ziet zichzelf als een instrument om investeringen te bevorderen die de economische groei in het land stimuleren en bijdragen tot het economisch herstel in het licht van de wereldwijde crisis. Doel is zich op te werpen als een openbaar referentiefonds voor het versnellen van de economische, sociale en ecologische ontwikkeling door het stimuleren van productieve investeringen.

Lees ook: Marokko injecteert 150 miljard dirham in investeringsfonds Mohammed VI

De voormalige ambassadeur van Marokko in Frankrijk presenteerde tijdens een bijeenkomst het bestuursmodel van het fonds en de belangrijkste bestuursregels. Bij die gelegenheid zijn ook het werkingsmodel van het fonds, de uitgangspunten voor zijn activiteiten en andere prioritaire actieterreinen geformuleerd.

Lees ook: Koning Mohammed VI zit ministerraad voor over begrotingswet 2023

Op basis van deze verschillende elementen werd duidelijk dat het investeringsfonds zijn interventies zal richten op prioritaire sectoren zoals industriële herstructurering, innovatie, KMO’s, infrastructuur en publiek-private partnerschappen, landbouw en toerisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team