Zoeken

Marine: Spanje sterker dan Marokko?

3 april 2024 - 07:00 - Marokko

©

Spanje heeft een sterkere marine dan Marokko, zo blijkt uit de nieuwste ranglijst van Global Firepower. Spanje staat op de 20e plaats, terwijl Marokko 29e is.

De ranglijst beoordeelt de sterkte van marines op basis van diverse factoren, waaronder het aantal schepen, de kwaliteit van de wapensystemen en het budget. Spanje heeft een aanzienlijk grotere vloot dan Marokko, met meer fregatten, korvetten, mijnenvegers en patrouillevaartuigen.

Lees ook: Landmacht: Marokko sterker dan Spanje

Rusland staat bovenaan de ranglijst, gevolgd door China, de Verenigde Staten en Noord-Korea. De ranglijst is omstreden, omdat er verschillende methodes zijn om de kracht van marines te meten.

Lees ook: Algerije wil leger verder versterken in strijd tegen Marokko

De publicatie van de ranglijst komt kort nadat Marokko is begonnen met marineoefeningen in de wateren van de Sahara, voor de kust van de Canarische Eilanden. Dit leidde tot ongerustheid bij de Spaanse regering. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, heeft de president van de Canarische Eilanden, Fernando Clavijo, gerustgesteld. Hij zei dat de Marokkaanse oefeningen plaatsvinden in "afgebakende gebieden die ver verwijderd zijn van de Spaanse wateren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team