Zoeken

Influencer Marine El Himer viert Marokkaanse nationaliteit met groots vertoon (video)

14 oktober 2022 - 12:00 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse influencer en reality-tv-ster Marine El Himer heeft haar naturalisatie met groot vertoon gevierd. Op maandag deelde ze op een feestje in een hotel in Marrakech het heuglijke moment met haar vrienden en familie.

Marine El Himer, gekleed in een prachtige kaftan met parels en dure juwelen, werd op een amaria gedragen en droeg later in de avond een kleed met de Marokkaanse vlag. "Bij deze gelegenheid heb ik mijn familie en beste vrienden uitgenodigd, die het voor mij mogelijk hebben gemaakt om vandaag eindelijk het Marokkaanse staatsburgerschap te verkrijgen", jubelde Marine El Himer in een verklaring aan Le360.

Lees ook: Marine El Himer heeft Marokkaanse identiteitskaart gekregen

Ze heeft een lange weg afgelegd. Maandenlang reisde ze heen en weer tussen Marokko en Frankrijk om de administratieve stappen te voltooien. "Om zelfs maar mijn familieboekje te krijgen, dat onomstotelijk mijn roots bewijst, moest ik mijn pijn over het verleden overwinnen." Marine El Himer kent haar biologische vader namelijk niet.

Gedurende haar hele leven in Frankrijk is Marine El Himer trouw gebleven aan haar Marokkaanse wortels. Het verwerven van de Marokkaanse nationaliteit is dan ook het hoogtepunt van haar grote liefde voor het land. Voor de Frans-Marokkaanse is het "vandaag een droom die uitkomt". "Ik heb me altijd Marokkaans gevoeld en Marokko is altijd een deel van mij geweest," zegt ze.

Lees ook: Franse influencer krijgt Marokkaanse nationaliteit

Op de vraag of ze met een Marokkaan wilde trouwen, antwoordde de reality-tv-ster dat ze het beter vond om met een man uit dezelfde cultuur als zij te trouwen, maar dat het van het lot afhing. "Marokkanen hebben een cultuur van respect voor vrouwen, wat voor mij een essentieel, zo niet het belangrijkste criterium is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team