Zoeken

Operatie Marhaba: speciale regelingen getroffen in Sebta

8 juli 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Gezien het grote aantal passagiers dat voor Eid ul-Adha naar Marokko reist, heeft de Provinciale Commissie voor Operatie Marhaba in Sebta besloten speciale regelingen te treffen.

De provinciale commissie voor Operatie Marhaba in de Spaanse enclave is van plan om de "sterke toename" van het aantal mensen te begeleiden. Naar verwachting zouden tussen donderdag en zondag meer mensen de grens tussen Sebta en Marokko oversteken. Daarom heeft de afdeling civiele bescherming van de Spaanse regeringsdelegatie toestemming gegeven voor het uitvoeren van een reeks maatregelen. Dit gebeurde tijdens een buitengewone vergadering op donderdag 7 juli, waaraan werd deelgenomen door vertegenwoordigers van de plaatselijke autoriteiten, de Spaanse havenautoriteit, de staatsveiligheidsdiensten en -instanties en de havenkapiteinsdienst van de stad, meldt het Spaanse persbureau EFE.

Lees ook: Opstopping bij grens Sebta duurt voort

De speciale regelingen gelden van donderdag 17.00 uur tot zondag 1.00 uur, en bestaan uit een "dynamisch wachtsysteem" dat tot 1500 voertuigen aankan. Het gaat om een route die begint bij de haven van de enclave, verder gaat via een geleide route van 5,5 km en dan via het laatste stuk voor de grens, waar de omleiding naar de respectieve toegestane rijstroken begint," zo wordt uitgelegd.

Lees ook: Sebta wil aantal veerboten voor wereld-Marokkanen verminderen


De havenkapitein van Sebta heeft de opdracht gekregen de rederijen te vragen tijdens deze drie nachten geen bijzondere afvaarten uit te voeren om een vlotte doorstroming van het passagiersverkeer op de route Algeciras-Sebta te verzekeren. Inwoners van de enclave die naar Marokko willen voor Eid ul-Adha, worden verzocht de grens ’s nachts over te steken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team