Zoeken

Haven Nador paraat voor operatie Marhaba 2022

28 april 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De haven van Nador werkt, na de volledige hervatting van de scheepvaartverbindingen tussen Spanje en Marokko, actief aan de succesvolle uitvoering van operatie Marhaba 2022. Er is voorzien in de bouw van talrijke haveninfrastructuren en een verdrievoudiging van de behandelingscapaciteit.

Eerder deze maand zijn ongeveer 4000 passagiers en 922 voertuigen aan boord gegaan van de eerste schepen die passagiers en voertuigen van de havens van Algeciras en Tarifa naar Tanger Med mochten vervoeren. Ook zijn er 53 passagiers en 45 vrachtwagens aangekomen in de haven van Nador-Bni Nssar met de Wasa Express-veerboot uit Almeria. Hiermee is operatie Marhaba 2022 vervroegd van start gegaan.

Lees ook: Politie Algeciras overweldigd sinds hervatting bootverkeer

"Om het goede functioneren van de havenactiviteiten te verzekeren, hebben de regionale directie Middellandse Zee en de directie van de haven van Nador (DRM) van de nationale havenautoriteit (ANP), evenals alle betrokken instanties in de havens van Nador en Al Hoceima, alle nodige voorzieningen getroffen en zich gemobiliseerd om de hervatting van het passagiersverkeer tussen Marokko en Spanje in de beste omstandigheden te verzorgen," verklaarde Mostafa Benali, regionale directeur Middellandse Zee en directeur van de haven van Nador, aan L’Economiste.

Belangrijke inspanningen zijn geleverd om de kwaliteit van de dienstverlening aan de passagiers in de veerbotenterminals van Nador en Al Hoceima te verbeteren. Ook zijn er meerdere andere projecten tot 2024 gepland. Om bij te dragen tot het welslagen van operatie Marhaba 2022 heeft het management van de haven van Nador omvangrijke werkzaamheden verricht. Het ging met name om de herinrichting van de zeehaven, de positionering van de passagiersactiviteiten in het westelijke Middellandse-Zeegebied en de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening aan de passagiers door hen een betere ontvangstruimte te bieden.

Lees ook: Bootverkeer tussen Almeria en Nador volledig hersteld

"Deze werkzaamheden hebben het mogelijk gemaakt de verschillende actoren in de haven geschikte ruimten te bieden om hun taken in betere omstandigheden uit te voeren en de toewijzing van hun activiteiten te reorganiseren", voegde Mostafa Benali eraan toe. Positieve punten: promotie van de uitgebreide terreinreserves van de zeehaven, waarvan de capaciteit is verdrievoudigd voor passagiers, voertuigen en TIR-vrachtwagens. Andere belangrijke werken: vestiging van een containerlijn in de handelshaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team