Zoeken

Hamza’s mooie gebaar voor kinderen en daklozen in Frankrijk

2 januari 2022 - 11:20 - Wereld

©

Hamza Chikhi, een in Frankrijk wonende Marokkaan, heeft met Kerstmis met zijn vereniging ’Dans la Maison’ vreugde gebracht aan zieke kinderen en daklozen in het Franse Villepinte. Hamza staat bekend om zijn hulp en steun aan mensen in nood tijdens de eerste lock-down.

Uitdelen van dozen met geschenken, maaltijden aan daklozen en speelgoed aan kinderen, carnaval voor de kinderen van de pediatrische afdeling van het Robert Ballanger Ziekenhuis, geschenken verpakt in schoenendozen voor tientallen gezinnen... Hamza Chikhi en de vrijwilligers van zijn vereniging ’Dans la Maison’, opgericht tijdens de eerste lockdown, hebben van donderdag tot zondag 26 december nuttig werk verricht. "Het is iets wat we elke dag doen," grapte de man die voor Transdev werkt op lijn 609 en bekend staat als "een beetje hardcore".

Lees ook: Franse Marokkaan geeft 1 miljoen euro cadeau

In de Parijse treinstations hebben vrijwilligers en Hamza afgelopen vrijdag 100 geschenken en 140 maaltijden uitgedeeld aan vluchtelingen en mensen zonder onderdak, meldt Le Parisien. "Dit is de magie van Kerstmis," zei de voorzitter van de vereniging. "Mensen verwachtten ons niet. Ze omhelsden ons. Het was een prachtige avond." Op zondag kwamen er meer dan 60 mensen van genieten. Onder hen was Joelle, 70 jaar oud en met een klein pensioen van 800 euro. "Ik maak het pas open als ik thuis ben," zei ze.

Lees ook: Coronavirus: mooi gebaar van moslims in Californië

Vele vrijwilligers nemen deel aan de distributieactiviteiten van de vereniging. Het zijn "allemaal jongeren van Villepinte, met hun grote en kleine moeilijkheden", zegt Hamza. De Marokkaan, die op zeer jonge leeftijd naar Frankrijk kwam, heeft veel gevoel voor rechtvaardigheid. "Toen ik een kind was, leefde ik in armoede in een afgelegen dorp in Marokko," zegt hij. "Ik wist niets van geschenken. Toen ik op mijn dertiende naar Frankrijk kwam, was mijn eerste prioriteit werk vinden. Nu help ik anderen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team