Zoeken

Marokkaanse in Spanje bekent: "baby met opzet laten sterven"

21 november 2020 - 21:00 - Wereld

©

Een baby van 17 maanden werd door haar moeder alleen achtergelaten in een huis in het Spaanse Malaga. Ze werd een maand later dood aangetroffen. De gebeurtenis heeft de stad Malaga diep geschokt. Het parket verklaarde de vrouw schuldig en veroordeelde haar tot 16 jaar gevangenisstraf.

Het proces dat maandag van start is gegaan, wordt nauw opgevolgd door de media. De beklaagde barstte tijdens het proces in tranen uit en bleef de hele zitting met haar hoofd naar de vloer staren, meldt Malaga-hoy.

De Marokkaanse vrouw was al zwanger toen ze in maart 2017 aankwam in Malaga om in te trekken bij haar moeder en haar oudere broers die in Vélez-Málaga wonen. De familie heeft een gunstige economische positie, en kon haar verbergen omwille van sociale en culturele redenen.

Na haar bevalling op 4 mei 2017, woonde de jonge vrouw in bij haar zus en schoonbroer. Volgens dezelfde bron gingen deze regelmatig naar Marokko. Ondertussen was ze begonnen studeren, omdat ze beroep kon doen op een gratis dienst voor kinderopvang. Toch werd ze uitgesloten omwille van absenteïsme. Bovendien kreeg ze op dat moment ook hulp van een vriendin, die voor de baby zorgde en haar tegen een financiële vergoeding naar de opvang bracht.

De beklaagde bekende dat zij aan het einde van het schooljaar 2017/18 heeft besloten om te verhuizen van haar woonplaats in Malaga, naar een appartement, dankzij een geldbedrag dat haar familie had opgestuurd. In augustus 2018 is ze als serveerster in een nachtclub beginnen werken. Op dat moment begon ze haar dochter alleen thuis te laten, vertelt ze in de rechtbank. Ze voegt er aan toe dat ze omstreeks half september 2018 regelmatig bij een vriendin bleef slapen en de baby dan de hele nacht alleen bleef tot de volgende middag. Een situatie die zelfs doorging toen ze stopte met werken. In oktober van datzelfde jaar verliet ze het appartement definitief en liet haar dochter achter in de slaapkamer op het bed, met de deur en het raam dicht, in het donker, helemaal alleen met een flesje en een paar koekjes. De politieagenten die het lichaam van de baby ontdekten, beweren dat ze haar naakt en in een staat van ernstige ontbinding hebben aangetroffen.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 21 jaar wegens "achterlating en moord". Haar advocaat, José Luis Rodríguez, zei dat ze haar straf aanvaard maar maar pleitte voor een strafvermindering tot 16 jaar. Hij vroeg de rechtbank om rekening te houden met "een reeks sociale, persoonlijke en familiale omstandigheden". Volgens zijn verklaring was de beschuldigde "een vrouw die was mishandeld en sociaal uitgesloten en zelfs een poging tot zelfmoord heeft gedaan".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team