Zoeken

Marokkaanse vrouw voor de rechter wegens ontvoering kind in Frankrijk

25 oktober 2020 - 11:20 - Wereld

©

In het kader van een geschil dat in 2013 begon, werd Rachida door een Franse rechtbank veroordeeld voor de ontvreemding van een kind bij de voogd en haar vasthouding in Marokko. De officier van justitie eist een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden.

Actu meldt dat de 32-jarige Marokkaanse vrouw haar 8-jarige dochter, waarvan de woonplaats door de jeugdrechtbank bij haar vader in Caen was vastgelegd, heeft onttrokken aan de vader, die ook haar wettelijke voogd is. Ze bracht haar van maandag 15 februari 2016 tot maandag 23 mei 2016 naar haar familie in Marokko.

Volgens dezelfde bron zegt Rachida dat ze haar dochter in bescherming wilde nemen, in afwachting van de opvolging van een klacht tegen de vader, wegens een vermoeden van seksueel misbruik, nadat een medisch onderzoek uitwees dat het meisje ontmaagd was. De aangifte kreeg in 2013 geen gevolg, maar de jonge moeder bleef ervan overtuigd dat haar ex gevaarlijk is voor hun dochter, waardoor ze soms zo ver ging dat hij zijn kind niet mocht zien.

Na hun terugkeer in Frankrijk in mei 2016, konden artsen bij een nieuw onderzoek geen bewijs vaststellen voor verkrachting. Het kind doet het goed op school en is gelukkig bij haar vader, die zegt dat zij zijn ex gek is en verslaafd aan drugs en alcohol. Hij beschuldigt haar ervan de banden die hij met zijn dochter heeft te willen verbreken.

De psychiatrische expertise is niet gunstig voor Rachida: een depressieve toestand bij een hysterisch persoon, teleurgesteld in haar huwelijksleven, neurotisch maar niet pervers, zegt dezelfde bron.

De officier van justitie vraagt ​​een ​​voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden voor Rachida. Volgens haar advocaat is er sprake van "een onbewust afweermechanisme" en niet "van onrechtmatige bedoelingen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team