Zoeken

Maïssa’s dood schokt Willebroek: "Er moet dringend iets veranderen"

20 februari 2024 - 07:00 - Wereld

©

Familie en vrienden van Maïssa Bouchaib (17), die eind januari in het Belgische Willebroek om het leven kwam na een aanrijding met een vrachtwagen, hielden zaterdag een herdenking. Ook familie en vrienden van Kilian Vernimmen (18), die in maart vorig jaar in dezelfde straat overleed na een fietsongeval, waren aanwezig. De herdenking was een oproep tot meer veiligheid in de straat.

"We zijn hier om te tonen dat er dringend iets moet veranderen aan de verkeerssituatie in de Hoeikensstraat", klonk het tijdens de herdenking. De Hoeikensstraat is een drukke baan waar vrachtwagens met hoge snelheid doorheen rijden. Bewoners en nabestaanden eisen al langer dat de straat veiliger wordt gemaakt.

Lees ook: Maissa (17) komt om bij vreselijk ongeval in Antwerpen

Maïssa’s moeder Badia is nog steeds in shock door de dood van haar dochter. "Ik droom nog elke dag over haar", vertelt ze. Ze vindt troost bij de ouders van Kilian. "Mensen die dezelfde pijn voelen, begrijpen elkaar", zegt ze.

De herdenking was ook een aanklacht tegen het gemeentebestuur van Willebroek. Burgemeester Eddy Bevers was niet aanwezig, wat tot kritiek leidde. "We zijn bezig met de Hoeikensstraat veiliger te maken", reageerde Bevers. "Er zal ingezet worden op signalisatie en een ontdubbeling van het fietspad."

Lees ook: Bejaard Marokkaans koppel op weg naar Marokko komt om bij vreselijk verkeersongeval

De nabestaanden zijn niet tevreden met de reactie van de burgemeester. "We eisen concrete acties", klinkt het. "Er mag geen dode meer vallen in de Hoeikensstraat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team