Zoeken

Jonge Marouane komt op tragische wijze om het leven in Frans-Spaanse tunnel

29 januari 2024 - 23:00 - Wereld

©

De 21-jarige Marokkaanse Marouane Ettoujguani werd onlangs overreden door een goederentrein terwijl hij illegaal van Spanje naar Frankrijk probeerde te emigreren via de tunnel die de Spaanse stad Portbou met het Franse Cerbère verbindt.

Marouane verliet op 18-jarige leeftijd zijn geboortestad Tetouan om naar Spanje en vervolgens naar Parijs te gaan, waar hij familie had. Zijn verblijf daar verliep niet zoals gepland, waardoor hij terugkeerde naar Catalonië, in Banyoles. Hij sliep op straat of in verlaten magazijnen, voordat hij intrek nam bij de familie van een vriendin in een dorpje in de buurt van Girona.

Lees ook: Maissa (17) komt om bij vreselijk ongeval in Antwerpen

Marouane, die een strafblad had wegens diefstal en het risico liep op uitzetting, besloot definitief naar Frankrijk te vertrekken. Hij koos ervoor om de grens illegaal over te steken via de transnationale tunnel, een van de gevaarlijkste routes. In twee jaar tijd zijn minstens vier migranten om het leven gekomen op deze nieuwe migratieroute tussen Spanje en Frankrijk, meldt El Diario.

De tunnel tussen Portbou en Cerbère is acht meter breed en gaat in één richting. Volgens David Cerdán, een onderhoudsmedewerker bij de SNCF, is het zicht slecht en kan het verwarrend zijn. De Franse autoriteiten hebben geen informatie verstrekt over het ongeval waarbij Marouane om het leven kwam. Zijn levenloze lichaam werd in de vroege ochtend van 5 januari gevonden. Het gerechtshof van Perpignan bevestigde het ongeval.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse voetballer komt om bij verkeersongeval (video)

Marouane was een geliefd persoon onder zijn naasten. Vrienden en bekenden deelden warme herinneringen na zijn overlijden. "Hij was bezig zijn leven weer op de rails te krijgen. De patisserie cursus die hij volgde was zijn dagelijkse motivatie," vertelt Anna Llamas, de maatschappelijk werker van het gemeentelijke programma Sostre 360. Vrienden en familie hielden een laatste eerbetoon op 12 januari op het Plaça del Vi in Girona. Ze herinneren hem als een glimlachende en charismatische jongeman. Marouane’s lichaam werd op 17 januari naar Marokko gerepatrieerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team