Zoeken

Lycée Descartes in Rabat probeerde schandaal te verbergen

26 september 2023 - 17:00 - Marokko

©

De Franse school Lycée Descartes in Rabat staat in het middelpunt van een schandaal over seksuele intimidatie. Het slachtoffer is een leerlinge en de vermeende dader een Frans-Algerijnse leraar.

De zaak kwam aan het licht na een uitgelekt bericht op X van de leraar aan de jonge leerlinge. "Welke maat beha draag je? Wil je me z****? Wil je dat ik je ook n***? In je k***t bijt?", "Morgen tussen 14.00 en 17.00 uur?", "OK, waar?", "Bij het ophaalpunt", "Dus in je auto?", "OK". Dit zijn de berichten die een leraar van de Descartes middelbare school in Rabat en zijn leerlinge hebben uitgewisseld en die Le Desk heeft kunnen lezen. De leerlinge was 14 jaar ten tijde van het incident. Ze zit nu in het laatste jaar van de middelbare school.

Lees ook: Franse scholen in Marokko blijven kaart zonder Sahara gebruiken

"Ik wil niet te ver gaan", herhaalde het meisje vaak, eraan toevoegend dat "er grenzen moeten zijn". "Zou je boos worden als [...]", vroeg hij haar. De leerling antwoordde: "alleen als je het doet zonder mijn toestemming". De Frans-Algerijnse leraar deinsde niet terug: "Wat als ik het toch doe? "Dan zou ik me heel ongemakkelijk voelen", antwoordde de tiener. "Dus volg me niet als je dat niet wilt", besloot de leraar. Deze berichten werden vervolgens verwijderd van het sociale netwerk.

Sindsdien wordt de Frans-Algerijnse leraar ervan beschuldigd "een seksuele relatie te hebben onderhouden" met zijn leerlinge. Deze beschuldigingen zijn bevestigd door een andere leerlinge van de Franse middelbare school in Rabat, die beweert het gesprek tussen de leraar en het meisje te hebben gelezen. "Ik las de berichten van haar telefoon [...] het is het account van de leraar, hij heeft zich geabonneerd op leerlingen waarvan meerderen hem op Instagram volgden."

Lees ook: Lycée Descartes in Rabat licht djellaba-verbod toe

Volgens dezelfde leerlinge probeerde de Lycée Descartes in Rabat de zaak in de doofpot te stoppen voordat de berichten uitlekten op sociale media. "De school wilde het in de doofpot stoppen, maar nu kunnen ze dat niet meer", reageert dezelfde student. De beschuldigingen van seksuele intimidatie zullen worden besproken tijdens de vergadering van de schoolraad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team