Zoeken

Turkije accepteert Marokkaanse vaccinatiepas

18 oktober 2021 - 19:00 - Wereld

©

Turkije heeft besloten om de Marokkaanse vaccinatiepas te erkennen. Dit zal reizen naar Turkije vergemakkelijken voor Marokkanen die het land wensen te bezoeken.

Yavuz Selim Kiran, Turkse onderminister van Buitenlandse zaken, heeft de informatie in een bericht op Twitter bekendgemaakt. Naast Marokko heeft Turkije ook besloten om de gezondheidspassen te erkennen van Albanië, Bulgarije, Indonesië, Palestina, Georgië, Zwitserland, Japan, Kazachstan, Kirgizië, Hongarije, Moldavië, Servië, Oekraïne en Griekenland.

Lees ook: Europa aanvaardt Marokkaans vaccinatiepaspoort

"We voeren een effectief beleid om de gevolgen van de pandemie zo snel mogelijk te overwinnen. We willen het wederzijdse reizen tussen ons land en andere landen vergemakkelijken, dit door middel van ons vaccinatieprogramma en onze certificaten die voldoen aan de normen van de Europese Unie," schreef de minister.

Lees ook: Groot-Brittannië aanvaardt Marokkaanse vaccinpas

Alle reizigers ouder dan 12 jaar afkomstig uit Marokko en de andere bovenvermelde landen, moeten bij hun aankomst een vaccinatiepas van minstens 14 dagen voor aankomst in Turkije, een negatief PCR-test van minder dan 72 uur of nog een antigeentest van minder dan 48 uur kunnen voorleggen. Ook moeten de reizigers het gezondheidsformulier van de Turkse autoriteiten invullen, dat op de website registerhealth.gov.tr kan worden gedownload.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team