Zoeken

Zweden opent zijn deuren voor Marokkanen

29 september 2021 - 19:10 - Wereld

©

Zweden laat Marokkaanse reizigers die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en reizigers uit andere landen, zoals Israël en Albanië, toe tot zijn grondgebied sinds maandag 27 september 2021.

Zweden heeft de voorwaarden voor de binnenkomst op zijn grondgebied versoepeld. Sinds maandag worden reizigers uit Israël, Albanië, Andorra, de Faeröer-eilanden, Marokko, Monaco en Panama, door de autoriteiten toegelaten tot het land, op voorwaarde dat zij zijn ingeënt met een door Zweden erkend vaccin. Zweden erkent hiermee het gezondheidspaspoort dat in deze landen of gebieden wordt afgegeven.

Lees ook: Nieuwe inreisvoorwaarden voor Marokkanen die naar Turkije reizen

"De regering heeft besloten het verbod op tijdelijke toegang tot Zweden te wijzigen. De wijzigingen houden in dat extra personen, die in bepaalde aangewezen landen en gebieden afgegeven vaccinatiebewijzen kunnen overleggen, worden vrijgesteld van het inreisverbod en de testverplichting", aldus een verklaring van het ministerie van Justitie. Houders van een vaccinatiepaspoort hoeven bij aankomst niet langer een coronatest te ondergaan of in quarantaine te gaan.

Op 6 september weigerde Zweden nog de toegang tot het land voor reizigers uit Israël, de Verenigde Staten en vier andere landen tot 31 oktober, wegens een uitbraak van het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team