Zoeken

Spanje rangschikt Marokko als laag risicoland

21 september 2021 - 11:20 - Gemeenschap

©

Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reiskaart uitgegeven van landen die moeten worden vermeden wegens een hoge graad van criminaliteit en onveiligheid. Marokko staat op de lijst van landen die "met voorzichtigheid" moeten worden bezocht.

De economische crisis die wordt veroorzaakt door de coronamaatregelen, heeft in vele landen geleid tot een stijging van de misdaad waardoor de onveiligheid er is toegenomen. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hiermee rekening gehouden bij het opstellen van de reisadviezen voor Spaanse onderdanen, meldt ABC. De lijst wordt gepresenteerd in de vorm van een interactieve kaart met kleuren die de mate van onveiligheid van de landen aangeven. De kaart wordt bijgewerkt naar gelang de gebeurtenissen in elk land.

Lees ook: Nederland past reisadvies Marokko aan

Van de tweehonderd onderzochte landen worden er negen als de gevaarlijkste ter wereld beschouwd. Reizen naar de landen die op de kaart zwart gekleurd zijn, "wordt in geen geval aanbevolen". Het gaat om Myanmar, Afghanistan, Syrië, Libië, Jemen, Somalië, Eritrea, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Papoea-Nieuw-Guinea.

Zestien landen worden "niet aanbevolen tenzij het absoluut noodzakelijk is" en zijn op de kaart in het rood gemarkeerd. Het gaat om Venezuela, een land waar de afgelopen vijf jaar grote onveiligheid heerste, Palestina vanwege de situatie in Gaza, Ethiopië vanwege etnisch en politiek geweld in verschillende delen van het land, Uganda, Haïti, Irak, Noord-Korea, Bangladesh, Mali, Niger, Nigeria, Burkina Faso, Burundi, Tsjaad, Ethiopië en de Democratische Republiek Congo.

Spaanse onderdanen wordt ook aangeraden "met uiterste voorzichtigheid te reizen" naar 31 landen, waarvan sommige "moeten worden vermeden", namelijk Afrikaanse landen zoals Angola, Ivoorkust, Soedan, Kenia, Kameroen, Congo, Zuid-Afrika, Algerije en Mozambique. Israël maakt ook deel uit van deze reeks landen die op de kaart in bruin zijn geschilderd. Spanjaarden kunnen ook "met de nodige voorzichtigheid" naar 52 andere landen reizen, waarvan er sommige "moeten worden vermeden". Het gaat onder meer om Marokko, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Rusland, Argentinië, Brazilië, Oekraïne, Servië en Wit-Rusland. Deze landen zijn op de kaart in oranje aangegeven.

Lees ook: VS geeft positief reisadvies voor Marokko

Spanjaarden die in het buitenland wonen, kunnen ook een twintigtal landen bezoeken, maar moeten "uiterst voorzichtig zijn tijdens het reizen" wegens het hoge criminaliteitsniveau. Deze landen worden in het oranje aangegeven. Het gaat over Kaapverdië, Equatoriaal-Guinea, Madagaskar, Ghana, Chili, Cuba, Paraguay en de Dominicaanse Republiek. Nog eens 40 landen, waaronder Botswana, Uruguay, Bolivia, Slowakije, Litouwen en Montenegro, zijn op de kaart in het geel aangegeven. Het wordt aangeraden er "met voorzichtigheid" heen te reizen. Canada, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Samoa, Qatar, Brunei, Singapore, Taiwan en 32 Europese landen vormen de groep van 41 landen met het laagste risico.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team