Zoeken

Luchtvaartmaatschappijen komen weer massaal naar Marokko

12 oktober 2021 - 10:00 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappijen hebben ondanks de coronacrisis hun belangstelling voor Marokko niet verloren. Het aantal vluchten naar het koninkrijk neemt deze winter opnieuw fors toe.

Turkse luchtvaartmaatschappijen, Transavia, Air France, Royal Air Maroc en Ryanair, plannen steeds meer vluchten naar Marokko. Sommige luchtvaartmaatschappijen zijn van plan om het aantal vluchten in oktober op te voeren en anderen pas in november. Zo is Ryanair bijvoorbeeld van plan om vanaf november drie nieuwe routes tussen Spanje en Marokko te lanceren, waarbij de luchthaven van Barcelona-El Prat wordt verbonden met die van Rabat, Agadir en Oujda. De vluchten zullen tweewekelijks uitgevoerd worden. De Ierse lagekostenmaatschappij zal Agadir ook verbinden met zeven Europese landen (Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Polen).

Lees ook: EasyJet opent nieuwe route Nederland-Marokko

Voor de hervatting van de bestemming Agadir-Taghazout komt er een aanbod van in totaal 229.000 zitplaatsen bij aankomst tijdens het winterseizoen van 2021-2022, tegenover 108.000 zitplaatsen tijdens de winter van 2019-2020. De capaciteit zal in 2024 bij aankomst 570.000 zitplaatsen bedragen.

Lees ook: Alle luchtvaartmaatschappijen mogen vluchten naar Marokko hervatten

Volgens de Marokkaanse nationale luchthavendienst ONDA, is het internationale luchtverkeer in de periode van 15 juni tot 31 augustus 2021 opnieuw toegenomen. Meer dan 3,5 miljoen passagiers werden verwelkomd via 31.202 internationale vluchten. In totaal zorgen 45 internationale luchtvaartmaatschappijen voor de uitvoering van vluchten van en naar Marokko. De Marokkaanse luchthavens waren in deze periode verbonden met 101 internationale luchthavens. Het luchtverkeer zal in de periode na de coronapandemie wellicht blijven toenemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team