Zoeken

Israël start bouw ambassade in Marokko

25 februari 2023 - 22:00 - Marokko

©

Alona Fisher-Kamm, interimchef van het Israëlische verbindingskantoor in Marokko, heeft de eerste steen gelegd van het gebouw waar de ambassade van Israël zal worden gevestigd in Rabat.

In een Twitterbericht kondigde Alona Fisher-Kamm de start van de bouw van de toekomstige Israëlische ambassade in Rabat aan. "Dit is een historisch moment en we zijn erg blij om hier vandaag te zijn en, als God het wil, binnen een jaar ons eigen huis te hebben! Het zal niet alleen een ambassade zijn, maar een huis voor alle Israëli’s in Marokko", schreef ze. De ceremonie voor het leggen van de eerste steen vond woensdag plaats. De Israëlische diplomate is trots op "deze belangrijke stap".

Lees ook: Israël roept ambassadeur in Marokko terug

In 2022 werd een contract getekend tussen het Israëlische verbindingskantoor en een Marokkaans bedrijf voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden van de ambassade. Rabat en Tel Aviv besloten in augustus 2021 hun verbindingskantoren om te zetten in officiële ambassades. Een overeenkomst werd gesloten tussen beide partijen tijdens het historische bezoek van Yaïr Lapid, toenmalig Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team