Zoeken

Luchthaven Tetouan krijgt nieuwe landingsbaan

30 oktober 2021 - 15:40 - Economie

©

De luchthaven Saniat Rmel van Tetouan krijgt een nieuwe start- en landingsbaan ter vervanging van de oude, die ernstig wordt verstoord door bouwwerken. De nieuwe landingsbaan zal vanaf de tweede helft van 2022 operationeel zijn.

Met een totale kostprijs van 285,5 miljoen dirham, vereist de aanleg van de luchthaveninfrastructuur installatiewerkzaamheden, de voorbereiding van toegangen, de realisatie van een 3D-onderzoek door een dynamische 3D-laserscanner voor de verharding van de landingsbaan voor en na de voltooiing van de werken, de versterking van de bestaande opritten, de versterking van de parkeerplaats voor vliegtuigen en de implementatie van een oplossing voor de afvoer van water, aldus het ONDA.

Lees ook: Nieuwe terminal van luchthaven Nador geopend

Het doel van dit project, schrijft l’Economiste, is de luchthaven van Tetouan in staat te stellen zijn capaciteit uit te breiden en te kiezen voor grotere vliegtuigen en rechtstreekse verbindingen met verschillende Europese hoofdsteden. De huidige 2300 meter lange landingsbaan heeft een beperkte capaciteit.

Bovendien wijst de krant op het grote belang van deze luchthaven voor de toeristische regio van Tetouan. Volgens de cijfers heeft het verkeer op Saniat Rmel deze zomer één van de hoogste groeipercentages in de regio gekend, met een groei van meer dan 133% in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

Lees ook: Marokkaan van brug gegooid in Frankrijk

Deze prestatie is toe te schrijven aan Marokkanen die in het buitenland wonen en afkomstig zijn uit deze regio. Ze hebben gebruik gemaakt van rechtstreekse vluchten met de belangrijkste Europese hoofdsteden waardoor reizen gemakkelijker wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team