Zoeken

Nieuwe terminal van luchthaven Nador geopend

13 juli 2021 - 12:51 - Marokko

©

Afgelopen vrijdag is op de luchthaven El Aroui in Nador een nieuwe terminal in gebruik genomen. Deze aanvulling op de luchthaven, die voorzien is van de modernste technologieën, moet ervoor zorgen dat de wereld-Marokkanen die voor de viering van Eid ul-Adha naar Marokko reizen nog beter kunnen worden ontvangen.

De directeur van het National Airports Office (ONDA), Habiba Laklalech, heeft in een persverklaring laten weten dat de opening van de nieuwe terminal een bijdrage moet leveren aan de bijzondere editie van Operatie Marhaba van dit jaar. Het nieuwe gedeelte van de luchthaven heeft een oppervlakte van 2000 vierkante meter en is daarmee vier keer groter dan de bestaande terminal. De luchthaven krijgt hierdoor een extra capaciteit van 2 miljoen reizigers per jaar. De terminal is voorzien van moderne technologie die voor 100 % is ontwikkeld door Marokkaanse ingenieurs en heeft in totaal 410 miljoen dirham gekost.

Directrice Laklalech was samen met een speciale delegatie aanwezig op de luchthaven van Nador om, ter gelegenheid van de opening van de terminal, aankomende passagiers van een vlucht uit Düsseldorf welkom te heten. Ook kreeg ze een rondleiding door alle gebouwen van het nieuwe gedeelte van de luchthaven.

Met deze uitbreiding van de luchthaven El Aroui kunnen er meer lijnvluchten tussen Europese bestemmingen en Nador worden aangeboden aan de Marokkaanse diaspora. Naast deze toevoeging wordt ook het aantal parkeerplaatsen voor vliegtuigen en helikopters van de luchthaven uitgebreid. Landelijk staat de luchthaven El Aroui op de vijfde plaats met een aantal van 52.493 passagiers dat tussen 15 juni en 8 juli is aangekomen of vertrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team