Zoeken

Heropening luchtruim: luchthavens noord-Marokko profiteren het meest

6 mei 2022 - 15:40 - Economie

©

De hervatting van de Marokkaanse luchtverbindingen op 7 februari 2022 komt met name ten goede aan de luchthavens in het noorden van het koninkrijk. Het passagiersaantal blijft alsmaar toenemen.

Na twee mindere jaren als gevolg van de coronacrisis, is de situatie eindelijk aan het verbeteren. De luchthaven Ibn Battouta van Tanger heeft van 7 februari tot en met 31 maart, 110.154 passagiers verwelkomd, een herstelpercentage van 113% ten opzichte van dezelfde periode in 2019, zo blijkt uit gegevens van de nationale luchthavendienst (ONDA).

Lees ook: Oproep tot versoepeling om toegangsvoorwaarden tot Marokko

Dezelfde vaststelling geldt voor de luchthaven van Saniat Rmel in Tetouan, waar het aantal reizigers 16.600 bereikte, een herstelgraad van 1565% volgens de ONDA. Dezelfde luchthaven registreerde afgelopen zomer één van de hoogste groeipercentages in de regio, met meer dan 133% in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

Lees ook: Air Arabia Maroc start nieuwe route vanuit Nador

Aan de oorsprong van de verbetering ligt het grote succes van de bestemming noord-Marokko in Zuid-Europese landen, met name in Spanje, maar ook de toename van de luchtverbindingen verklaart het grote aantal reizigers, zeggen verschillende touroperators aan L’Economiste.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team