Zoeken

Luchthaven Laayoune wordt opgeknapt

24 november 2021 - 18:20 - Economie

©

De luchthaven van Laayoune zal in de komende weken volledig worden gerenoveerd, dit om om in te spelen op de aanhoudende groei van het passagiersverkeer in de zuidelijke provincies van Marokko.

Volgens een verklaring van luchthavenbedrijf ONDA zullen de bewegingsgebieden, verhardingen en zijkanten van de landingsbaan worden versterkt. De werken omvatten ook de uitbreiding van parkeerplaatsen voor vliegtuigen en van de rijstroken die naar de luchthaven leiden. Uiteindelijk wordt ook het bakensysteem heraangelegd met LED-technologie.

Lees ook: Marokko heeft één van de mooiste luchthavens ter wereld

Deze renovatiewerken volgen op de vele projecten die sinds 2019 zijn gestart, met name de bouw van een gebouw voor de ontvangst van officials en de vernieuwing van de uitrusting en instrumenten voor luchtvaartnavigatie en communicatie.

Lees ook: Luchthaven Tetouan krijgt nieuwe landingsbaan

Volgens het ONDA hebben deze renovatieprojecten tot doel de ontvangstcapaciteit van regionale luchthavens te verbeteren door de vliegvelden conform te maken aan de internationale normen omtrent luchtverkeer, lucht- en luchthavenveiligheid en de kwaliteit van de diensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team