Zoeken

Luchthaven Tanger wordt groter en moderner

6 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

De luchthaven Tanger Ibn Batouta werkt actief aan zijn uitbreidingsplan, waaronder de bouw van een nieuw passagiersterminal en een moderne controletoren.

Dit project, gedragen door de luchthavenautoriteit van Marokko (ONDA), heeft een belangrijke fase bereikt. Uit dertien gegadigde bedrijven is het consortium van Tarik Bouhmala en Abdelkrim Bouyacoub geselecteerd voor het ontwerp van en de toezicht op de bouwwerkzaamheden.

Lees ook: Marokko verwacht explosieve groei luchthavens tegen 2040

De nieuwe passagiersterminal, met een oppervlakte van ongeveer 55.000 vierkante meter, zal diverse faciliteiten bieden. Het omvat een grote hal met ontvangst-, circulatie- en wachtruimtes, verschillende modules, informatiepunten, commerciële ruimtes, diensten en ticketbalies voor vertrekkende passagiers. Daarnaast wordt een controlezone vóór de ingang van de hal ingericht waar alle reizigers en bezoekers zullen worden gecontroleerd, evenals een incheckzone met balies voor passagiers en bagage.

De architecturale vormgeving van de nieuwe controletoren moet afgestemd zijn op de vereisten van de verschillende diensten die het gebouw zal huisvesten. De toren zal zo worden gepositioneerd dat het personeel een helder zicht heeft op de start- en landingsbaan en overige luchthavenfaciliteiten. Binnen de toren wordt de ruimte geoptimaliseerd voor de technische uitrusting en het comfort van het personeel. Daarnaast worden er kantoren en faciliteiten gebouwd in de nabijheid van de toren voor aanvullende diensten.

Lees ook: Historische passagierstoename: luchthaven Nador-El Aroui breekt records

Voor dit ambitieuze project heeft de ONDA 800 miljoen dirham vrijgemaakt. De modernisering van de luchthaven Tanger Ibn Batouta is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de regio en zal de capaciteit en efficiëntie van de luchthaven aanzienlijk verbeteren.

Bladna.nl