Zoeken

Luchthaven Marrakech te klein, ambitieus uitbreidingsplan onthuld

18 april 2024 - 13:00 - Economie

©

De luchthaven Marrakech-Menara, een van de belangrijkste luchthavens van Marokko, kampt sinds begin dit jaar met een explosieve groei van het vliegverkeer. Om deze toenemende drukte aan te kunnen, kondigt de nationale luchthavenbeheerder ONDA een ambitieus uitbreidingsplan aan. De luchthaven moet hiermee klaar worden gemaakt voor de verwachte reizigersstroom tijdens het WK-2030.

In de periode tussen januari en maart 2024 nam het vliegverkeer op de luchthaven van Marrakech met 22% toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In 2023 was er al een stijging van 41% waargenomen vergeleken met 2022. Door deze recorddrukte komen de faciliteiten van de luchthaven onder grote druk te staan. De massale toename van vluchten, de groeiende populariteit van Marrakech als toeristische bestemming en de hoge vliegtuigvullingsgraad dragen allemaal bij aan deze verzadiging.

Lees ook: Drukte op luchthaven Marrakech door reisadvies VK

Om deze toenemende stroom passagiers aan te kunnen, heeft de ONDA verschillende projecten opgezet. Er wordt gewerkt aan een digitaliseringsplan voor luchthavendiensten en -processen om de efficiëntie te verhogen en de passagiersstroom te stroomlijnen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een herinrichtingsproject met de naam "quick wins" om het gebruik van de bestaande ruimte te optimaliseren en de capaciteit van de luchthaven op korte termijn te vergroten.

Lees ook: Marokko bestudeert toekomst luchthavens tot 2045

De uitbreiding van luchthaven Marrakech-Menara is één van de belangrijkste projecten van het plan van de ONDA. Binnenkort zal er een aanbesteding worden uitgeschreven om bedrijven te selecteren die de werkzaamheden zullen uitvoeren. Deze uitbreiding, die vóór het Wereldkampioenschap voetbal in 2030 moet worden afgerond, zal de luchthaven in staat stellen om een groter aantal passagiers te verwelkomen en hen een betere reiservaring te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team