Zoeken

Marokko bestudeert toekomst luchthavens tot 2045

16 april 2024 - 16:00 - Marokko

©

Marokko gaat een studie uitvoeren naar de ontwikkeling van luchthavens tot het jaar 2045. Hiervoor is onlangs een internationale aanbestedingsprocedure gestart.

Deze studie is onderdeel van het Nationaal Luchthavenplan (SDAN), dat als doel heeft om Marokko een duidelijke visie te geven op de ontwikkeling van zijn luchthaveninfrastructuur. De laatste jaren heeft Marokko zijn luchtvaartsector geliberaliseerd en overeenkomsten gesloten met de Europese Unie, de Verenigde Staten en verschillende andere landen.

Lees ook: Nieuwe luchthaven in Marrakech

Deze liberalisering heeft geleid tot meer toeristen in het koninkrijk en een betere internationale connectiviteit, waardoor Marokko een belangrijke toeristische bestemming is geworden. De coronapandemie heeft de sector echter hard getroffen, met sluitingen van luchtruimen, annuleringen van vluchten en enorme verliezen voor luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en andere spelers in de luchtvaartsector.

In het kader van het herstel, en meer dan tien jaar na de laatste SDAN-studie in 2013, wil Marokko de sectorgegevens actualiseren en met precisie naar de toekomst kijken. Dit rechtvaardigt de lancering van de studie over de ontwikkeling van luchthavens tot 2045, die 20 luchthavens en vliegvelden in het land omvat. De studie zal in vijf fasen worden uitgevoerd, met aandacht voor analyse en prognose van het luchtverkeer, planning van de ontwikkeling van elk vliegveld, opstellen van een werkprogramma en het opzetten van een comité voor het toezicht op de uitvoering van het SDAN.

Lees ook: Grootschalige plannen Mohammed V-luchthaven

De studie zal worden uitgevoerd volgens een methodologie die een diepgaande analyse van het verleden en toekomstige ontwikkelingen mogelijk maakt. Hiervoor worden de gegevens over de huidige prestaties van het lucht- en wegverkeer gebruikt. Het geselecteerde bedrijf heeft 420 dagen de tijd om de studie uit te voeren en zijn rapport in te dienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team