Zoeken

Luchthaven Marrakech Menara onder druk

21 april 2024 - 16:00 - Marokko

©

De recorddrukte van vorige week zondag op Marrakech Menara Airport onderstreept de dringende noodzaak om de capaciteit van de luchthaven uit te breiden. Het aantal passagiers is sinds begin dit jaar fors gestegen en de huidige infrastructuur kan de toenemende stroom reizigers niet meer aan.

Tussen 1 januari en 31 maart 2024 nam het passagiersverkeer op Marrakech Menara met 22% toe ten opzichte van dezelfde periode in 2023. In dat jaar was er al een toename van 41% ten opzichte van 2022. Afgelopen zondag werden de luchthavenmedewerkers overspoeld door een recordaantal passagiers. Beelden op sociale media tonen lange wachtrijen bij de bagagebanden.

Lees ook: Luchthaven Marrakech te klein, ambitieus uitbreidingsplan onthuld

De overvolle luchthaven is een bewijs dat Marokko, en met name Marrakech, een zeer populaire toeristische bestemming is gebleven sinds de opheffing van de Covid-19-maatregelen. Om de toestroom van passagiers aan te kunnen, overweegt de Marokkaanse overheid om de luchthaven van Marrakech op korte termijn uit te breiden. Dit met het oog op de Wereldbeker 2030, die gezamenlijk wordt georganiseerd door Marokko, Spanje en Portugal. De Nationale Luchthaven Autoriteit (ONDA) bereidt zich voor om hiervoor een aanbestedingsprocedure op te starten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team