Zoeken

Grootschalige plannen Mohammed V-luchthaven

2 april 2024 - 16:00 - Economie

©

De Mohammed V-luchthaven in Casablanca heeft grootse plannen: tegen 2030, wanneer Marokko samen met Spanje en Portugal de Wereldbeker organiseert, wil de luchthaven uitgroeien tot een megaknooppunt zoals Hong Kong of Dubai.

De Nationale Luchthavenadministratie (ONDA) heeft het Spaanse ingenieursbureau Ineco, gespecialiseerd in de advisering en planning van grote projecten, in de arm genomen om een studie uit te voeren naar de transformatie van de luchthaven. Het doel is om van de Mohammed V luchthaven een moderne en flexibele infrastructuur te maken. De studie, die volgend jaar afgerond moet zijn, zal zich focussen op drie pijlers:

Lees ook: Luchthaven Casablanca krijgt grote facelift

 Ontwikkeling van de infrastructuur: De studie zal de toekomstige luchtverkeersprognoses voorspellen, de huidige capaciteit van de luchthaven evalueren en voorstellen doen voor de uitbreiding van de infrastructuur.
 Optimalisatie van de passagiersbeleving: De luchthaven wil de ruimte herindelen en verschillende ontwikkelingsscenario’s uitwerken om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en de procedures te stroomlijnen.
 Opstellen van een functioneel programma: De studie zal de behoeften van de luchthaven in kaart brengen en een programma opstellen voor de realisatie van de doelstellingen.

Lees ook: Ambitieuze uitbreidingsplan luchthaven Rabat-Salé vastgelopen

"De ambitie is om van Mohammed V een luchthaven van wereldklasse te maken, een megaknooppunt dat tot de top 100 van de beste luchthavens ter wereld behoort," aldus een bron binnen de ONDA. De plannen passen in het kader van het Nieuwe Ontwikkelingsmodel voor de Marokkaanse economie, dat erop gericht is om Marokko op de kaart te zetten als belangrijke speler in de internationale luchtvaartsector. De co-organisatie van het WK 2030 kan volgens de bron een extra impuls geven aan de realisatie van de ambities.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team