Zoeken

Nieuwe weg tussen Bouskoura en luchthaven Casablanca

5 juli 2022 - 16:20 - Marokko

©

Binnenkort zal de aanleg van start gaan een nieuwe weg die de groene stad Bouskoura met de luchthaven Mohammed V in Casablanca zal verbinden. De aanleg van de weg kadert in de versterking van de vervoersinfrastructuur in de regio Casablanca. De regering ondertekende hiervoor een partnerschapsovereenkomst met de wilaya en andere belanghebbenden.

Het project is ontstaan uit een partnerschap tussen de ministeries van Uitrusting en Binnenlandse Zaken, de regio Casablanca-Settat, de provincies Nouaceur en Mediouna, en de gemeenten Bouskoura en Al Majjatia Ouled Taleb en kreeg de steun van het ONDA, het staatsbedrijf verantwoordelijk voor de exploitatie van de vliegvelden, en ADM, beheerder en exploitant van de snelwegen in Marokko.

Lees ook: Marokko: 6% wegen in catastrofale toestand

Het project genaamd Taddart werd op 30 juni gepresenteerd. Er is een budget voorzien van 180 miljoen dirham en de werken zullen binnen 12 maanden worden uitgevoerd, aldus een persmededeling van het ministerie. Daarin wordt ook aangegeven dat de uitvoering van de werkzaamheden toevertrouwd is aan ADM Project, de dochteronderneming voor de technische expertise van de Marokkaanse wegenmaatschappij.

Lees ook: Verbreding snelweg Casablanca-Berrechid van start

Het ministerie van Uitrusting trekt 60 miljard dirham uit voor dit project, de algemene directie van de territoriale gemeenschappen 40 miljard dirham, de raad van de regio Casablanca-Settat 40 miljard dirham en het ONDA 40 miljard dirham.

Bladna.nl