Zoeken

Lincoln hotel in Casablanca ingestort

20 december 2020 - 20:00 - Marokko

©

Een deel van de ruïne van het Lincoln Hotel in Casablanca is op vrijdag 18 december 2020, niet ver van de tramovergang ingestort. Om de veiligheid van de bevolking te garanderen, werd het tramverkeer op lijn 1 stilgelegd.

Het gebouw dat enkele jaren geleden nog op de monumentenlijst stond, is nu enkel een overblijfsel uit het verleden. De bouwval vormt een permanent gevaar voor de omwonenden en voor de passagiers van de tram. Er kwamen op de tramsporen reeds meerdere keren vallende stenen terecht.

"Grote storing op de Tramlijn 1! (...) alleen de twee trajecten Sidi Moumen / Hay Mohammadi en Lissasfa / Hassan II worden vandaag bediend", aldus het bericht van Casa Tramway. "Het centrale deel van de T1-lijn zal niet worden bediend totdat de veiligheid van het Lincoln Hotel-werf gegarandeerd is", aldus de verklaring.

Het mythische hotel lag jarenlang in puin en werd recht gehouden door schamele steigers. De lokale overheden zouden het herstellen na druk vanuit het maatschappelijk middenveld en verenigingen zoals Casa Mémoire.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team