Zoeken

Veiligheidsdiensten sluiten restaurants Casablanca

29 november 2020 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN heeft vier horeca aangelegenheden gesloten in Casablanca. De teller staat nu op 117 restaurants die gesloten zijn omdat ze de voorzorgsmaatregelen van de noodtoestand niet hanteren.

Volgens de krant Assabah hielden de restaurants geen rekening met de 1,5 meter afstand regel en hadden vrouwelijk personeel in dienst dat daarvoor geen toestemming had.

De sluiting betreft een hotel op de Boulevard Mohammed V. Het hotel mag zes maanden niet opengaan. Verder zijn twee restaurants in Ain Diab voor een maand gesloten. Een restaurant aan de Avenue Hassan Souktani moet twee maanden zijn deuren sluiten. Gesprekken zijn aan de gang met de autoriteiten om de straffen te verlichten.

De operatie ’Schone handen’ met betrekking tot het verlenen van toestemming voor vrouwen om in een horeca aangelegenheid te werken waar alcohol wordt geserveerd, is voer voor discussie in Marokko. De regels zijn na onderhandelingen met de autoriteiten soepeler geworden. Nu mogen vrouwen wel werken op zulke plekken als ze geen strafblad hebben, over met een verklaring van de werkgever beschikken en een kopie van hun identiteitskaart indienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team